Liquitex schilderproject biedt ervaringsplaats aan kunststudenten

Live schilderen en theater in de binnenstad

Op het Eendrachtsplein te Rotterdam staan vanaf 18 april vier zeecontainers, die kunststudenten samen met Robert Rost (Resident Artist Liquitex) ter plekke gaan beschilderen. Dit project biedt studenten een ultieme kans om ervaring op te doen en biedt een schouwspel van live kunst in de binnenstad.

Met het Artist Outreach Program zet Liquitex projecten op voor studenten aan een kunstopleiding, met het doel om materiaal- en techniekkennis over te brengen. Door te werken met een ervaren kunstenaar en de juiste materialen, biedt hen dit een ervaringsplaats, waar ze veel kunnen leren en de kans krijgen om zich te profileren.

De containerformatie, die wordt beschilderd, is onderdeel van het reizend theatergezelschap Trouble Man dat momenteel door het land reist met de voorstelling “What’s Happenin’ Brother”. In iedere stad wordt er samengewerkt met studenten van de kunstacademie en een zijde beschilderd. Zo was het theater al in Den Bosch, Amsterdam en Den Haag en trekt het steevast de aandacht van veel voorbijgangers, jongeren en media.

Kom ook 18 april kijken!

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lees Ook