Master Lecture verslag

Op zaterdag 11 oktober 2014 was het Cinerama Theater in Rotterdam het podium voor drie grote animatie- en illustratiehelden. Tijdens de masterclasses van Wouter Tulp, John Nevarez en Stephen Silver kon je ruimschoots kennis én inspiratie opdoen. Marjan van der Heijden, 2e jaars student Animatie aan de ABK St. Joost in Breda, won de Winsor & Newton prijsvraag en mocht daarmee de Master Lecture gratis bezoeken. Hier volgt haar verslag van de dag.

 


Stephen Silver,   photo by Nina Tulp

 

Toen ik hoorde dat ik de prijsvraag had gewonnen en dus naar dit evenement mocht, was ik echt helemaal hyper en Enthousiast!

De dag zelf begon meteen al leuk want bij aanvang kreeg iedereen een Goodiebag met verschillende mooie tekenmaterialen van Winsor & Newton. Toen begon het echte werk. De eerste Lecture werd gehouden door Wouter Tulp, daarna kregen we de lecture van John Nevarez en ten slotte die van Stephen Silver.

Allemaal hebben ze ontzettend veel werk van zichzelf en van anderen laten zien. We zijn veel te weten gekomen over hun inspiratie bronnen, en alledrie legde ze er de nadruk op dat tekenen geen wedstrijd is. Overal zie je werk van andere kunstenaars voorbij komen waardoor jij jezelf al snel met hen gaat vergelijken. Dat moet je absoluut niet doen zeiden ze. Elk idee en ontwerp is uniek!

 


Wouter Tulp,   photo by Nina Tulp

 

Er zijn veel tips & tricks besproken over hoe jij zelf je tekeningen snel kunt verbeteren en over hoe je karakter ontwerpen maakt. Dit vond ik zelf heel handig om te weten, dit is iets wat ik vaak moeilijk vind om mee te beginnen maar na The Master Lecture gaat dit ook al een stuk beter. Ik pak nu vaker potlood en papier en ga aan de slag. Eerst deed ik dat veel minder omdat ik van te voren nooit wist wat ik moest tekenen, ik dacht er te veel bij na. Na The Master Lecture heb ik meer vertrouwen gekregen in mijn eigen ontwerpen en tekeningen en ben nu minder bang om ze aan mensen te laten zien.

 


Q&A,   photo by Nina Tulp

 

Aan het einde van The Master Lecture was er nog een moment om met andere mensen binnen het werkveld te praten. Dit was heel erg gezellig en interessant. Als student heb ik nu ook veel geleerd over anderen die al een tijdje in het vak zitten of nog maar net beginnen.

Ook was het heel interessant om nog even met Wouter, John en Stephen te kunnen praten. Het is mooi om te zien dat zulke geweldige artiesten zulke normale mensen zijn, die ook nog geïnteresseerd zijn naar ons toe. Ook Heeft John Nevarez voor mij een van mijn Cars autootjes gesigneerd. Hij voelde zich erg vereerd en durfde het eigenlijk niet te doen voor het geval hij het zou verpesten. Maar het is gelukt en het autootje krijgt een speciaal plekje op mijn kamer.

Heel erg bedankt voor deze geweldige ervaring!

Marjan van der Heijden

ABK St. Joost Breda

 


Na de lectures kon iedereen zijn portfolio voorleggen aan de Masters voor waardevolle feedback,    photo by Nina Tulp

 

Klik HIER als je nog meer foto’s van The Master Lecture wilt zien op de officiele website.

 

 

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lees Ook