Mr Turner and Winsor & Newton

De gevierde filmregiseur Mike Leigh staat bekend om de bijzondere manier waarmee hij met zijn onderwerpen en acteurs werkt, diepgravende onderzoeken doet en zijn scripts ontwikkeld door middel van improvisaties. Toen hij voor zijn nieuwste project begon aan het verhaal van de befaamde kunstschilder William Turner, waarvan bekend is dat hij met Winsor & Newton aquarel- en olieverf werkte, was het een logische stap dat het ‘Mr. Turner productieteam’ naar Winsor & Newton’s  hoofdkantoor in Londen afreisde voor een workshop met onze eigen Engelse Resident Artist, en expert op het gebied van verf: Paul Robinson.

Paul introduceerde Mike Leigh en zijn team van acteurs, waaronder Timothy Spall en leden van de ‘film’s art department’, tot het archiefmateriaal dat Winsor & Newton van Turner heeft, maar ook tot de aard van pigmenten en het maken van verf. Doordat Paul hierbij zo nauw samenwerkte met het productieteam kreeg hij zelfs nog een cameo appearance in de film zelf, als ‘colourshop assistent’. Daar zijn we natuurlijk trots op!

 

Mr Turner Paul (1 van 1)

UK Resident Artist Paul Robinson in kostuum op de set van Mr. Turner.

 

Toen de film in premiere ging, was Paul erbij op de persconferentie in het Londense Soho Hotel, waar de pers zich verdrong om meer te weten te komen over de nu al uitstekend ontvangen bio-film en sprak daarna uitgebreid met Leigh over Mr. Turner. Lees hier het exclusieve interview (Engels).

kijk hieronder de officiële trailer.

 

 

 

 

 

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lees Ook