MSI Maastricht | Marker Clinic

De opleiding Master of Scientific Illustration in Maastricht is uniek in Europa. Vandaar ook dat je er studenten tegenkomt uit alle windstreken van Europa, Azië en Zuid Amerika. De studenten zijn merkbaar enthousiast voor hun vak, zeer gedreven en gretig om zich te verdiepen als illustrator.

Een prachtige plek dus voor The Fine Art Collective om een Clinic te geven. Deze Clinic richtte zich op het verschil tussen twee verschillende soorten markers. Ten eerste werd er gewerkt met de nieuwe Pigment Markers van Winsor & Newton. Deze markers hebben een expressief karakter doordat ze zijn gebaseerd op echte Artists’ Quality pigmenten. De toetsen in de tekening blijven hierbij goed zichtbaar.

Daarnaast werd er gewerkt met de bekendere Pro Markers, gebaseerd op kleurstof en alcohol, die voor een veel ‘gladdere’ feel zorgen. De toetsen van de tekening vloeien door de alcohol sterk ineen.

Er werd veel geëxperimenteerd en onderzocht welke markers de studenten het beste lag. Onder andere bij het tekenen naar de waarneming van de enorme collectie gipsen beelden en anatomische modellen die door de hele studio zijn opgesteld. Qua voorkeur voor de markers liepen de meningen behoorlijk uiteen, met misschien een kleine voorsprong voor de Pigment Markers.

Bekijk hieronder het fotoverslag…

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lees Ook