Mural Project | Academie Minerva

Tijdens de projectweek ‘Crossing Minerva‘ werd er flink geschilderd. In de hal van de academie werkten 15 eerstejaars studenten samen aan een rij enorme muurschilderingen, met een oppervlakte van bij elkaar 100m2. The Fine Art Collective sponsorde het hele project met verf, penselen en mediums van Liquitex Professional.

Alles verliep onder de bezielende leiding van de Rotterdamse kunstenaar Simon Schrikker:

Belangrijke vraagstukken waren: hoe ga je op groot formaat aan de slag. De academie had hiervoor grote panelen gereserveerd in de binnenkomsthal van de Preadiniussingel. Dus wat doe je ter voorbereiding, oftewel wat is er nodig/wat zijn de randvoorwaarden in vergelijking met werken op klein formaat? De studenten zijn met een enorm enthousiasme en energie aan de slag gegaan. Aan het einde van de week was er een imposante presentatie (zie beeldverslag hieronder).

The Fine Art Collective zorgde voor een enorme hoeveelheid top kwaliteit verf en schildermateriaal. Ben ook heel blij met de grote Free Style penselen, is voor de studenten goed om te ervaren en misschien niet het eerste wat je voor jezelf aanschaft!

Simon Schrikker

Bekijk hieronder het fotoverslag, of scroll naar beneden voor de timelapse video…

Timelapse Project week feb 2016 from Minerva Art Academy on Vimeo.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lees Ook