Robert Rost

Robert Rost is sinds 2011 actief als Resident Artist Benelux voor Winsor & Newton, Liquitex en Conté à Paris en geeft vanuit deze functie o.a. invulling aan TFAC sinds dit in 2012 van start ging. Door zijn ervaring als docent op Willem de Kooning Academie, het basis, middelbaar en bijzonder onderwijs én zijn kennis van materiaal -en techniek gebruik, opgedaan in zijn kunstenaarschap, ligt deze positie binnen het TFAC hem erg goed.

Zijn bezigheden bestaan uit het verzorgen van clinics, presentaties en demo’s op de vele kunstacademies in het land, het publiceren van artikelen en filmpjes over schilderstechnieken en materialen, het opzetten van projecten voor kunststudenten en het testen van materialen.

Naast zijn functie als Resident Artist legt Robert zich toe op zijn eigen beroepspraktijk en werkt in zijn atelier aan  zijn schilderijen. Regelmatig werkt hij in opdracht en produceert portretten en wandschilderingen voor particulieren en bedrijven of geeft workshops en teambuildings op verzoek.

Daarnaast zoekt hij contact en samenwerkingsverbanden met andere kunstenaars en was medeoprichter van het kunstbedrijf Monkidoe.

Sinds februari 2013 bestiert hij zijn eigen Gallery”RR” in hartje centrum van Rotterdam. Naast gallery maakte hij hier een TFAC Concept Point van: een plek waar ruimte is voor informatie, kennis, projecten, workshops etc.

Websites: RobertRost.nl / TFAC  Concept Point | Gallery “RR” / Monkidoe

FacebooktwitterFacebooktwitter