Schilderfeest

Schilderfeest(je)

Met de 1e jaars studenten Fine Arts van de Willem de Kooning Academie en kerndocent Rolf van Engelen werden onder de noemer “Schilderfeest(je)” twee sessies gehouden,  bestaande uit een presentatie van allumni  Josephine Baan en een materiaalsessie over acrylverf verzorgd door TFAC.

De presentatie was een unieke kans voor de eerstejaars om inzicht te krijgen in het proces dat Josephine tot nog toe met haar werk doorliep.

Haar toelichting bescheen het proces  vanaf haar eindexamenpresentatie tot aan de master aan  GoldSmiths tot aan haar huidige werk.

 

Geïnspireerd door de presentatie en ontwikkeling van Josephine gingen we een week later zelf aan de slag met acrylverf, waarbij Resident Artist Robert Rost inzicht gaf in toepassingen van diverse soorten acrylverf, met elk een eigen gevoeligheid, karakter en effect. In de sessie van ca.4 uur  werd er uiteindelijk aan de hand van  verkenning van het materiaal volop geëxperimenteerd en werden er vele aspecten van de verf versus expressie ontdekt.

Hieronder een beeldverslag van deze succesvolle sessie.

 

 

 

 

FacebooktwitterFacebooktwitter