Robert Zandvliet

Met de 1e jaars studenten Fine Arts van de Willem de Kooning Academie en kerndocent Rolf van Engelen werden twee sessies gehouden, bestaande uit een atelierbezoek én een materiaalsessie over olieverf.

Op 6 januari om 09.30 uur stonden we op de stoep bij het atelier van Robert Zandvliet, die ons had uitgenodigd binnen zijn domein.
Een indrukwekkende ruimte waar ons een blik werd gegund op zijn nieuwe werken, welke voor hem een nieuwe wending zijn binnen zijn onderzoek. Zandvliet sprak over zijn benadering, materiaalgebruik en werkwijze. Er werd samen werk beschouwd en verkend hoe Zandvliet diverse aspecten van de schilderkunst onderzoekt en toepast binnen zijn eigen praktijk.Vragen werden enthousiast door Zandvliet beantwoord en toegelicht.

Zandvliet werkte voorheen vooral met eitempera, maar gebruikt in principe ieder materiaal dat hem de mogelijkheid geeft om het werk te maken dat hij voor ogen heeft.

Het bezoek was een unieke kans om inzicht te krijgen in het werk van Robert Zandvliet én in het proces dat een schilder doorloopt binnen het maken van zijn kunst!

 

 

Geïnspireerd door het atelierbezoek aan Robert Zandvliet gingen we een week later zelf aan de slag met olieverf. Voor velen een eerste kennismaking met deze verf. Resident Artist Robert Rost gaf inzicht in de verschillende (eigenlijke en oneigenlijke) toepassingen van olieverf en technieken m.b.t. dit materiaal. Vervolgens ging iedereen aan de slag.

In een sessie van minstens 5 uur werd er, aan de hand van besproken vraagstukken en verkregen inzichten uit het atelierbezoek en materialenuitleg, volop geëxperimenteerd en werden er vele aspecten van het gebruik van olieverf ontdekt.

 

Wil jij ook een clinic bij jou op school?
Schrijf je dan in bij The Fine Art Collective en doe een aanvraag!

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lees Ook