Tekenmarathon | Academie Minerva

Academie Minerva organiseerde samen met Museum De Buitenplaats en de Rijksuniversiteit Groningen, het grote teken-evenement ‘Drawing North’. De KickOff van Drawing North vond plaats tijdens de Tekenmarathon op Academie Minerva.

Tijdens deze marathon van twee keer 12 uur konden studenten en alumni aan de lopende band tekenen op het formaat van de grote muren in de hal van de Academie. Live modellen, stillevens, performances, dansers en muzikanten, alles kwam voorbij als mogelijk tekenobject. Arno Kramer, die samen met Henk Visch op dit moment te zien is in de tentoonstelling High winds move slowly bij Museum de Buitenplaats, was gastdocent tijdens de marathon.

Lees hieronder het verslag van Minerva student Merit Sinnema. Voor het fotoverslag, scroll je helemaal naar beneden…

Merit Sinnema, Minerva student autonome kunst, nam deel aan de Tekenmarathon.

Merit: Mensen lijken steeds minder te tekenen, dit vind ik heel jammer. Door veel te tekenen leer je je heel snel te ontwikkelen. Je gaat steeds beter kijken, waardoor je steeds meer ziet en hierdoor kun je problemen die je tegenkomt tijdens het maken van een werk sneller oplossen. Daarbij kan tekenen ook nog een soort zelf-therapie zijn,  door bijvoorbeeld beeldend te werken vanuit emoties. Daarom vind ik dat we tekenen zoveel mogelijk, en vanaf jongs af aan moeten stimuleren.

Donderdag en vrijdag heb ik meegedaan aan de tekenmarathon. De muren waren gevuld met hele grote vellen tekenpapier waar we ons lekker op mochten uitleven. Daarnaast kon je deelnemen aan live modeltekensessies en kijken naar verschillende performances. The Fine Art Collective heeft voor al het materiaal gezorgd. Rollen papier, potloden, houtskool en verf van bekende merken zoals Liquitex, Winsor & Newton en Conté à Paris waren aanwezig. Zelf heb ik met Siberisch krijt, houtskool en kneedgum gewerkt.

Tijdens deze twee dagen heb ik gemerkt dat ik werken op groot formaat fantastisch vind en heb ik de gebruikte materialen nog beter leren te benutten. Ook ben ik nog meer gaan kijken, waardoor je steeds weer nieuwe dingen ontdekt. Het waren 2 productieve en leerzame dagen maar bovenal, een ontzettend leuke ervaring.

Ik hoop dat er meerdere edities komen van dit evenement en zal dan ook met liefde weer mee willen doen. Verder zou ik The Fine Art Collective willen bedanken voor het mogelijk maken van deze toffe ervaring.

Merit Sinnema

Bekijk hieronder het fotoverslag:

 

Bekijk hieronder de video met Leo Delfgaauw van Rijksuniversiteit Groningen over de Tekenmarathon:


 

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lees Ook