There is no I

Winsor & Newton is één van de merken, die The Fine Art Collective ondersteunen.

Winsor & Newton steunt ook andere projecten, zoals onlangs “There is no I” in de bekende galerie voor de hedendaagse kunst W139 te Amsterdam.

“Een experiment waarbij professionele kunstenaars in W139 hun mogelijkheden en grenzen van hun werk verkennen. Gezamenlijk gaan zij enkele weken – zonder vooropgezet plan – aan grote nieuwe schilderijen werken. De focus ligt daarbij op het maakproces met aandacht voor discussie over en reflectie op het schilderen.”

Onze Resident Artist, Robert, ging een kijkje nemen en trof een enorme ruimte met vele kunstenaars, werkend in teams aan doeken van ca. 5 x 4 meter.

“Ik trof een inspirerende en fijne sfeer aan met vriendelijke, open mensen die mij hartelijk verwelkomden. Er waren op dat moment ca. 12 artiesten aan het werk waarvan ik er, naast de organisatoren, enkelen van heb kunnen spreken. Met sommigen heb ik een interessant gesprek over materiaalgebruik en het belang van goed materiaal gehad en met anderen over het werk zelf”.

De ruimte is vrij binnen te lopen en zeker de moeite waard om een kijkje te nemen als je in Amsterdam bent. Op 25 juli is de eindpresentatie, waarna het werk nog 2 weken te bekijken is. Voor meer informatie: http://w139.nl/nl/article/22247/there-is-no-i/

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lees Ook