Workshop Realisme door TelmoMiel in Kunsthal

Op 25 en 26 april organiseerde The Fine Art Collective i.s.m Kunsthal Rotterdam twee clinics voor haar leden door het Rotterdamse kunstenaarsduo TelmoMiel.

Vanuit het hele land bezochten studenten van verscheidene academies de clinics en kregen zo de kans om kennis op te doen en te leren van deze professionals, die met hun talent en opgebouwde ervaring inmiddels een fenomenaal gevoel voor schildertechniek binnen het realisme bezitten.

TelmoMiel worden over hele wereld gevraagd om hun murals te zetten en schilderen daarnaast ook erg veel op doek met acryl -en olieverf.

Cozy like a cold forrest – Joensuu, Finland

 

Samen met TelmoMiel bekeken de deelnemers de tentoonstelling over het Hyperrealisme Sculptuur.

Er werd  samen gekeken, geregistreerd en geanalyseerd. Vervolgens behandelden TelmoMiel diverse aspecten van het realistisch schilderen, zoals kleur en toonwaarden. Er werd uitleg gegeven over diverse technieken omtrent muurschilderen en het werken met acrylverf en olieverf. Daarnaast was er ruimte voor het stellen van vragen en het voeren van gesprek.

De deelnemers gingen, aan de hand van een opdracht, vervolgens zelf aan de gang en kregen hierbij feedback van het duo. Door TelmoMiel werd er ook zelf geschilderd om tips & tricks te demonstreren. Uiteindelijk werd het een inspirerende, leervolle en unieke sessie van wel vijf uur!

 

Bekijk hieronder een impressie van de workshops.

 

Met dank aan:

Willem de Kooning Academie, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Klassieke Academie, Minerva Academie, AKV St. Joost, Gerrit Rietveld Academie, ArtEz Zwolle, AKI Art & Design Enschede ArtEZ, ArtEz Arnhem

 

  • Een een interview met TelmoMiel dat The Fine Art Collective al eerder maakte kun  je hier lezen.
  • De portfolio van Telmomiel vind je op hun website Telmomiel

 

Tijdens de workshop werd er gewerkt met Professional Acrylics van Winsor & Newton.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lees Ook