Wouter Tulp Lecture | ArtEZ Zwolle

‘I tell stories…
A succesful drawing tells a story.
I always ask myself : What is it I want to tell with this drawing, and how can I be as clear as possible.
Every element in the drawing should be supporting the story’.

Wouter Tulp

We organiseerden onlangs een lecture van Wouter Tulp, de virtuoze character designer, caricature artist, en illustrator uit Rotterdam. Zijn bevlogen werk en talent wordt inmiddels, na een professionele loopbaan van 15 jaar, wereldwijd herkend en gewaardeerd. Hij werkt dagelijks vanuit zijn studio in Rotterdam voor grote animatiestudio’s als Sony en Pixar’s Colin Levy, en magazines als Playboy and Esquire. Daarnaast reist hij kris kras door de wereld voor het geven van lectures over character design en animatiefilms en geeft online lessen. Ondertussen blijft hij een opvallend bescheiden en nuchter mens die er zichtbaar plezier in heeft om te vertellen over zijn grote passie: tekenen, schilderen en het beeldend vertellen van verhalen.

De studenten Animation en Comic Design van ArtEZ Zwolle wilden dit natuurlijk maar al te graag zelf eens van dichtbij meemaken. En terecht want het bleek niet alleen een hele leerzame lezing, maar er werd ook een hoop gelachen. Met een sterk gevoel voor humor, dat we ook zo goed uit zijn werk kennen, gaf hij een boeiende lezing.

Hij toonde de studenten daarbij een enorme kennis, gedrevenheid en liefde voor het tekenen en schilderen; als manier om ideeën te kunnen vertalen in verhalen, en met een onafgebroken zoeken naar een ontwikkeling hierin. De twee uur durende lezing vloog om en bewoog zich speels langs: vorm, inhoud, aanpak, toepassing, inspiratie en gedrevenheid. Zo lukte het Wouter om de studenten op een heel vermakelijke manier te inspireren en meerdere aha-momenten mee te geven. Na afloop namen veel studenten zijn nieuwe boekje Tulptorials, met een verse handtekening voorin, mee naar huis.

Bekijk hieronder het fotoverslag…

meer op: woutertulp.nl

 

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lees Ook