Wouter Tulp | Plein Air Clinic | TRAC 2018 | May 2nd

 

 

 

Dit is je kans om een les te volgen van Wouter Tulp! Op 2 mei aanstaande geeft hij, speciaal voor The Fine Art Collective een Plein Air sessie op The Representational Art Conference 2018 in Leeuwarden. We zijn blij dat we voor dit evenement 3 vrijkaarten, t.w.v. €110,- weg kunnen geven aan onze eigen TFAC leden. Een prachtige kans om een dag lang van Wouter te leren.

Wouter geniet vooral bekendheid door zijn character designs en illustraties, maar is ook een begenadigd portretschilder, karikaturist en landschapschilder. In de Plein Air Clinic zal Wouter vooral ingaan op de keuzes die hij maakt tijdens het maken van een buiten schets. Het zal dus minder gaan om het toewerken naar een voltooid schilderij.

Deze sessie richt zich op het maken van een plein air schets met Designers Gouache. Een praktisch medium met zowel  transparante als een dekkende eigenschappen, waarmee rake sfeervolle schetsen kunnen worden gemaakt die bijvoorbeeld kunnen dienen als studie voor een later uit te werken schilderij.

 

Maashaven Rotterdam, Gouache op papier, Wouter Tulp

De workshop zal bestaan uit verschillende opdrachten die ondersteunend zijn voor het maken van beslissingen over compositie, toon, kleur en onderwerpkeuze.

Als je in aanmerking wilt komen voor een vrijkaart dien je te voldoen aan drie eisen:

1. Lid te zijn van The Fine Art Collective. Ben je nog geen lid? Je kunt je geheel gratis en vrijblijvend inschrijven in de taakbalk rechtsboven op deze website. 

2. Een studie te volgen aan één van de hogeschool Kunstacademies in Benelux.

3. Stuur een email naar  info@thefineartcollective.nl met daarin de motivatie waarom je graag zou deelnemen en waarom de clinic voor jou zo bijzonder geschikt zou zijn.

Uit alle inzendingen worden de 3 meest rake antwoorden gekozen en omgezet in een vrijkaart voor de clinic van Wouter Tulp.

Deelname is mogelijk t/m maandag 30 april 12.00 uur.

Winnaars worden bekend gemaakt op dinsdag 1 mei.

 

 

I tell stories…’

A succesful drawing tells a story. I always ask myself : What is it I want to tell with this drawing, and how can I be as clear as possible. Every element in the drawing should be supporting the story.
There is a story in a traditional portrait, a children’s book illustration, as well as a cartoon character or a background design for an animation.
Over the years I told many stories in magazines, books, commercials and animations.

​Wouter Tulp

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lees Ook